21. december 2020, 21.55

Dødsfald

jøm

 


 


Henry Kulmbach Klausen, Plejecentret Digegården, Højer


 


Da Samsø Hyggeklub startede i starten af 1970erne, begyndte klubben at arrangere busture til udlandet og via mekaniker Jepsen i Tranebjerg, kom hyggeklubben i kontakt med ”Bingo” – Henry Klausen, som igennem mange år drev busselskabet Bingo Rejser i Bredebro.


Busrejserne rundt i Europa var yderst populære hos Samsø Hyggeklubs medlemmer og første gang turen gik ud ad Europas landeveje, var i 1974, hvorefter det igennem årene blev til mere end 50 rejser, udelukkende med oplevelseshungrende samsinger som passagerer.


Det var Grethe Johansen, i dag 100 år, der sørgede for at booke pladserne og som stod for det praktiske og sammen med bestyrelsen, besluttede hvor rejserne skulle gå hen


Når Henry Klausen tog telefonen, præsenterede han sig altid som Bingo og så kørte turen allerede på skinner, hvad enten det var til Norge, Østrig, England eller Tyskland.


I 2008 solgte Henry ”Bingo” selskabet og fortsatte med at køre taxa i nogle år.


Det seneste års tid har Henry Klausen haft ophold på plejecentret Digegården i Højer i marsken. Mange som var med på de utallige rejser, husker rejserne med Henry, der på den måde fik en stor plads i manges hjerter på Samsø. - jøm