Jens Bay Andersen fotograferet i sommer
16. oktober 2020, 11.21

Dødsfald - Jens Bay Andersen - 84

jøm

Dødsfald


 


Jens Bay Andersen, Brundby er død 84 år


 


 


Det er en markant personlighed på Samsø der ikke er mere. Jens Bay Andersen er død knap 85 år gammel og dermed har øen mistet en rigtig god historiefortæller og sygehusets gamle portør.


Jens Bay blev født i Brundby og boede der hele sit liv. Skolegangen foregik på Brundby skole og som det var almindeligt dengang, kom Jens Bay også ud at tjene hos bønderne.


I Brundby lå der et missionshus og hver søndag var der søndagsskole i Betesta – om aftenen var der sløjd så drengene kunne lære at bygge for eksempel en mowbør – en trillebør til at køre mowet ud i mowpusen. Jens Bay var eminent til det samske og kunne mange sjove ord – som for eksempel en elifis, som var en ælling i flokken, som var et skravl.


Men det var som portør på Tranebjerg Sygehus at Jens Bay Andersen satte sig aftryk– først under det daværende Holbæk Amt og siden under Århus Amt. Det var dengang øens sygehus også foretog operationer og hvor stuerne var fyldt godt op med patienter. Her arbejdede Jens Bay i mere end 30 år.


Jens Bay var en levende fortæller og huskede langt tilbage og det var da også ham, der var med ”Kultur på hjul” rundt i Brundby for at fortælle om fortiden i hjembyen.


Jens Bay havde nogle bestemte steder på øen som han elskede at besøge og for eksempel Asmindør Hage nord for Mårup havn var et af de steder eller at studere sælerne i fjorden set fra toppen af Armhoved ved Langør, var et af de gode steder som Jens Bay nød at besøge.


Jens Bay Andersen bød i sommer i øvrigt velkommen i et nummer af Oplev Samsø


Jens Bay Andersen efterlader sin hustru Margrethe samt datteren Lise og svigersønnen Cliff.


 


Jens Bay Andersen begraves fra Tranebjerg kirke fredag 23. oktober klokken 11.00. - jøm