Henning Johannessen -. foto: jøm
5. januar 2021, 14.25

Dødsfald- Henning Johannessen - 87

jøm

 


 


Henning Johannessen, Tranebjerg er død 87 år


 


Henning Johannessen flyttede til Samsø sammen med sin familie i 1963, da Samsø var på vej til at nedlægge øens 5 oliefyrede elværker, som siden 1920erne havde sørget for at sende strøm ud til samsingerne.


Oprindelig stammede Johannesen fra Tårup på Fyn, og blev udlært som elektriker i 1953 og installatør i 1958, hvilket var porten til et arbejde hos elselskabet Arke i Aarhus.


Det arbejde var springbrættet til Samsø, hvor Samsø skulle skifte fra jævnstrøm til vekselstrøm – et kolossalt skridt for øen. På Samsø blev Henning Johannessen kabel- og driftsleder af Arkes afdeling på øen og byggede selv det hus på Marsk Stigsvej i Tranebjerg, hvor hustruen Benta fortsat bor.


Vekselstrømsudvalget med en repræsentant fra hvert jævnstrømsværk fik i samarbejde med Henning Johannessen det hele til at køre på skinner – men dem i Langør kom ikke med i første omgang og klarede sig med en vindmølle og en benzinmotor, der gav strøm til fjernsynet og kaffemøllen ved købmanden.


Endelig i 1966 kunne Henning Johannessen være med til at indvie strømmen i Langør og alle var glade for den fagre nye verden på øen.


Henning Johannessen sad i en lang årrække med i bestyrelsen for Tranebjerg Borgerforening og så var han i en periode præsident for Lions på Samsø og var så heldig at vinde en rejse til verden træf i USA sammen med Benta.


Henning Johannessen efterlader sin hustru Benta samt børn, børnebørn og oldebørn. - jøm


 


Henning Johannesen bisættes i stilhed.